• Lunch
  • 15 minuten
  • 6 personen

Humus met geitenkaas

Bereidingswijze

Op zoek naar een originele borrelsnack? Dan is deze humus met Arina vast iets voor jou. Fris dankzij een vleugje citroen, eigentijds gekruid dankzij een hint van komijn en koriander. Heerlijk op een stuk focaccia, pide of onder je beleg op brood of toast. Meer trek in een stevige bite? Maak dan een tortilla met deze geitenkaashumus, little gem, avocado, olijven en reepjes komkommer.

– Laat de kikkererwten uitlekken en vang daarbij het lekvocht op. Bewaar een aantal kikkererwten voor de garnering.

– Pel de knoflook en plet de tenen onder het lemmet van je snijmes. Zo komen de smaaksappen vrij. Snij de knoflook zo klein mogelijk. Je kan dit natuurlijk ook met een knoflookpers doen.

– Rasp de geitenkaas.

– Voeg de uitgelekte kikkererwten, tahin, knoflook, komijn en het citroensap bij elkaar en pureer dit tot een stevige pasta. Gebruik daarvoor een foodprocessor of staafmixer om het je makkelijk te ma- ken.

– Om de humus de gewenste dikte en smeuïgheid te geven voeg je wat lekvocht van de kikkererwten en olie toe. Pureer het geheel nog 2 minuten door tot je een egale, gladde pasta krijgt.

– Rasp de geitenkaas en voeg deze toe aan je humus.

– Om het geheel op smaak te brengen kun je naar wens nog een snufje zout toevoegen.

Ingrediënten

– 400 gr uitgelekte kikkererwten (bewaar het lekvocht!)
– 110 gram tahin of sesampasta
– 2 tenen knoflook
– 80 ml citroensap (uit een flesje, of van 2 citroenen)
– 8 gram gemalen komijn (pakweg 3 theelepels)
– 1 dl olijfolie
– 100 gram Arina met koriander