• Diner
  • 40 minuten
  • 4 personen

Cordon Bleu met geitenkaas

Bereidingswijze

Snij de kipfilets als een envelop open. Rol de kaas met de ham op, doe het rolletje tussen de kipfilet zet het geheel vast met de saté prikker. Pak nu het eimengsel en kruid dit met peper en zout.

Haal de filets door het mengsel en dan door de paneermeel. Herhaal dit nog een keer en laat de filets nu afgedekt met aluminiumfolie minimaal een half in de koelkast rusten.

Snij de tomaat en de komkommer in blokjes en de rode ui in ringen meng het geheel door elkaar. Schenk hier de olie over heen. Plaats het geheel in de koelkast tot gebruik. Was de sla en neem per persoon twee hele bladeren en leg dit als een kom op het bord.

Bak de cordon bleu in voldoende boter in ca 20 á 25 minuten op gematigd vuur tot deze gaar is. Leg de cordon bleu op het bord naast de sla en vul de sla met de gesneden groenten. Breng de salade op smaak met peper en zout.

  • Simpel
  • Hoofdgerecht

Ingrediënten

– 4 halve kipfilets
– 4 plakken belegen Arina geitenkaas
– 4 plakken ham
– 2 eieren los geslagen
– circa 100 gr paneermeel
– 4 saté stokjes
– 1 krop ijsbergsla
– 4 vleestomaten
– 1 komkommer
– 1 grote rode ui
– 3 eetlepels olijfolie
– boter om de filets te bakken
– zout en zwarte peper uit de molen