Herkomst

Herkomst

Eerste klasse geitenmelk van eigen bodem

Aan de basis van de unieke milde smaak van Arina ligt de beste geitenmelk die er te vinden is. Die eerste klasse melk is afkomstig van boerderijen uit het zuiden van het land. Hier hebben de witte geiten volop leefruimte en krijgen ze het hele jaar door een uitgebalanceerde voeding. Juist hierdoor is de melk ongekend romig van karakter, een perfecte basis voor uw kaas.

Echt natuurgerijpt

Naast de romige geitenmelk heeft Arina haar karakter ook te danken aan de bijzondere receptuur. Hieraan is jarenlang gewerkt en het eindresultaat mag er zijn. De receptuur garandeert een heerlijk milde geitenkaas. En omdat Arina geitenkaas natuurgerijpt wordt op houten planken, kan de smaak zich ouderwets in alle rust ontwikkelen. En dat proeft u!

Beschermde Geografische aanduiding

bg_keurmerkIn 2015 heeft de Europese Commissie Hollandse geitenkaas bekroond met een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Het bijzondere karakter van onze kazen is daarmee wettelijk beschermd.

Halfharde geitenkaas mag alleen ‘Hollands’ heten als deze gemaakt wordt van Hollandse melk van Hollandse geiten. Hollandse geitenkaas moet geproduceerd worden op een vastgelegde, traditionele wijze. De rijping mag alleen in Nederland plaatsvinden.

Sinds 2015 heeft Hollandse geitenkaas een beschermde status. Een bekroning op het jarenlange schaven aan een eeuwenoud productieproces, tot een kaas met ongekend mild karakter.

Geitenkaas is een bron van calcium, goed voor sterke botten en tanden.

Probeer ook eens Arina peper