• Lunch
  • 20 minuten
  • 12 personen

Geitenkaasmuffin met walnoot en zongedroogde tomaat

Bereidingswijze

Hartige muffins kunnen perfect bij de lunch, of vormen een stevig tussendoortje dat bol staat van smaak. Met een zachte touch van de walnoot en Arina en een aangenaam, licht spicy randje dankzij een vriendelijk Mexicaans pepertje zijn deze muffins een ware traktatie.

– Hak de walnoten, de peterselie, de tomaatjes en de jalapeño slices tot kleine stukjes.
– Rasp de kaas boven een kommetje.
– Klop de eieren los. Voeg hier de melk en olijfolie (of gesmolten boter) aan toe en klop nog even door.
– Voeg de bloem en bakpoeder bij het ei-melk mengsel en roer dit goed door totdat je een glad be- slag hebt.
– Meng de gehakte noten, peterselie, tomaat, pepertjes en de geraspte kaas eveneens door het be- slag zodat alles goed door elkaar komt.
– Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
– Verdeel het mengsel over de muffin vormpjes. Vul de cups tot ongeveer twee derde van de inhoud en plaats de gevulde vormpjes op een plaat in het midden van de voorverwarmde oven.
– Bak je muffins in ongeveer 30 min gaar. Ze zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er droog en schoon uitkomt.
– Laat de muffins daarna een poosje afkoelen. Je kunt er zowel warm als koud van genieten.

  • Ja

Ingrediënten

– 125 gram Arina met kruiden
– 250 ml melk
– 70 ml olijfolie of gesmolten boter
– 2 eieren
– 1-2 eetlepels jalapeño slices (uit een potje)
– 50 gram zongedroogde tomaat
– 225 gram bloem
– 16 gram bakpoeder
– 50 gram walnoten
– 10 gram platte peterselie
– snufje zout
– 12 papieren muffinvormpjes