• Diner
  • 35 minuten
  • 4 personen

Andijviestamppot met geitenkaas en champignons

Bereidingswijze

Een oer-Hollandse stamppot verrijkt met oer-Hollandse Arina. Kan het nog authentieker? Een klas- sieker met een twist waar je heus geen sterrenkok voor hoeft te zijn. De geitenkaas met brandnetel geeft een zachte, kruidige smaak die mooi combineren met de spekblokjes. Serveren met appelmoes en smullen maar!

– Schil de aardappelen en kook deze in een pan met wat water en een snuf zout tot ze goed gaar zijn.
– Was de andijvie, snij deze in mooie kleine reepjes laat ze vervolgens in een vergiet goed uitlekken.
– Snij de champignons in vieren.
– Snij 300 gram geitenkaas in kleine blokjes. Raspen mag natuurlijk ook als je dat prettiger vindt.
– Bak de spekjes uit in een koekenpan. Als ze goed verkleurd en geslonken zijn schep je ze uit de pan en leg je ze even apart.
– Bak in het vet van de spekjes de champignons goudbruin.
– Verwarm de melk en de boter samen in een pannetje tot ongeveer 60 graden. Niet laten koken dus!
– Als ze goed gaar zijn giet je de aardappels af en stamp je deze fijn.
– Roer vervolgens de melk met de boter erdoorheen.
– Schep nu de gesneden andijvie, spekblokjes, champignons en de geitenkaas in de aardappelpu- ree en meng alles goed door elkaar.
– Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
– Serveer de andijviestamppot met een beetje appelmoes ‘on the side’ en geniet!

Ingrediënten

– 750 gram aardappelen,
– 500 gram andijvie
– 300 gram Arina brandnetel
– 250 gram champignons
– 150 gram spekblokjes
– 2 dl melk
– 40 gram boter
– peper
– zout