• Diner
  • 20 minuten
  • 4 personen

Geitenkaasfondue

Bereidingswijze

Kaasfondue ken je wellicht uit wintersportlanden als Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Met Arina geven we dit gerecht een smaakvol Hollands tintje, dat het best tot zijn recht komt als de dagen wat korter zijn.

– Wrijf de fonduepan in met de gehalveerde knoflook.
– Verwarm op het fornuis de witte wijn tegen de kook aan.
– Snipper de sjalotten en voeg ze aan de wijn toe. Laat ze 2 minuten trekken.
– Rasp de kazen en doe de geraspte kaas in de pan. Roer met een houten lepel totdat alles goed gesmolten is.
– Meng ondertussen in een kopje de aardappelzetmeel met de oude jenever (of met je drank naar keuze) en laat dit al roerend binden.
– Giet de inhoud van het kopje bij de rest in de pan, roer goed door en breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en nootmuskaat
– Je fonduepan is nu klaar om op de brander op tafel te zetten. Om de fondue te gebruiken kun je stukken brood maar ook kwartjes van vijgen en eventueel dadels gebruiken. Liever iets gezonders? Een stuk bleekselderij smaakt prima bij deze fondue. Eet smakelijk!

Ingredi├źnten

– 2 tenen knoflook
– 250 ml droge witte wijn
– 2 gesnipperde sjalotten
– 450 gram Arina Berger
– 150 gram Arina jong belegen
– 15 gram aardappelzetmeel
– 60 ml oude jenever (mag ook met jonge jenever, whisky, vieux of gewoon water)
– verse nootmuskaat
– gemalen peper