Aardappeltaart met geitenkaas en honing

https://www.arina.nl/wp-content/uploads/woocommerce-placeholder-300x200.png
  • Diner
  • 45 minuten
  • 4 personen

Aardappeltaart met geitenkaas en honing

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200°C. Vet de bakvorm in met olie. Bekleed de vorm met bakpapier en vet dit ook licht in. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze in water met zout in circa 15 minuten beetgaar. Giet de aardappel plakjes af en laat ze iets afkoelen. Smelt de boter en meng de afgekoelde boter door de crème fraîche en de honing. Klop de eieren los en meng de tijm en de geraspte kaas erdoor. Meng het eimengsel door de crème fraîche.

Schep de aardappel plakjes en het eimengsel in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de aardappeltaart 30 à 35 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is. Laat de taart iets afkoelen in de vorm en snijd in stukken.

  • Goed te doen
  • Nee

Ingrediënten

– Olie om in te vetten
– 1 kg vastkokende aardappelen
– Zout
– 100g boter
– 1 bekertje crème fraîche (125 ml) of zure room
– 1 eetlepel honing
– 3 eieren
– 1 theelepel fijn gehakte verse tijm (vers of diepvries)
– 150g geraspte (harde) geitenkaas (Arina)
– Lage bakvorm Bakpapier